Wandelen rondom ’t Vosseven

In dit gebied overschrijd je letterlijk grenzen, tussen België en Nederland, tussen bossen, moerassen, weilanden en over beken.

Het Smeetshof maakte samen met het Nederlandse Wijffelterbroek ooit deel uit van een groot grensmoeras. Het landschap werd op het einde van de vorige eeuw grootschalig ontgonnen. In 2003 startte men met het herstel van het moeras. Het natuurinrichtingsproject Smeetshof zorgde voor nieuwe moerasgebieden, heideherstel, poelen voor amfibieën, natte en droge graslanden met verspreid liggende bosjes. Uitkijkpunten, vogelkijkhutten en knuppelpaden gunnen je een unieke blik in dit verrassend stukje Kempen~Broek.

Wandelen

Wel 7 verschillende lussen leiden je langs de mooie plekjes in dit gebied. Je kan ze zelfs combineren. Combineer bijvoorbeeld de gele en oranje route voor een halve dag wandelplezier. De Exmoor pony’s en TaurOssen die sinds kort in het gebied rondlopen zijn een extra troef. De routes met alle informatie vind je terug op wandelkaart de ‘Smeetshof en Wijffelterbroek’.